WhatsApp is een app op je telefoon waarmee je berichten, foto’s en video’s kunt sturen. Het is een alternatief voor de sms. Hiermee kun je dus besparen op je sms-tegoed van je bundel. Enige wat je nodig hebt is een internetverbinding via 4G of Wifi

Wat kost het?

Voorheen moest je € 0,89 betalen om WhatsApp te installeren. Na de overname door Facebook is dit veranderd. Het sturen en ontvangen van berichten is gratis. Je betaalt uiteindelijk alleen voor je abonnement. De app kun je gratis downloaden via de App Store of Google Play. De app is beschikbaar voor bijna alle merken: iPhone, Android, Blackberry, Samsung en Sony.

Hoe werkt het?

Je kunt de app personaliseren door een profielfoto toe te voegen of de achtergrond van de chat te veranderen. Daarnaast heeft de app nog meer handige functies als emoji’s, gifjes, foto’s en video’s delen.

Om een bericht te sturen moet de contactpersoon ook de app geïnstalleerd hebben. Berichten worden met end-to-end encryptie verstuurd. Hierdoor blijft de inhoud alleen leesbaar voor jou en de ontvanger. Naast berichten, kun je ook bellen en videobellen. Ideaal want zo kun je ook besparen op je belminuten en gaat alles via het internet. Bijvoorbeeld met Wifi als je thuis bent.