Wanneer je thuis op je telefoon zit, maak je natuurlijk gewoon gebruik van WiFi voor het internet. Hiervoor heb je een vast internet abonnement (vaak gecombineerd met tv en/of vast bellen). Doet de WiFi het echter niet, of ben je buitenshuis, is het natuurlijk fijn om gebruik te kunnen blijven maken van het internet op je smartphone. Dat kan op verschillende manieren. Lees hier drie manieren voor internet op je smartphone!

1. Een prepaid kaart

Met prepaid hoef je niets af te sluiten: je koopt een prepaid kaart, plaatst deze in je telefoon, en maakt hierbij gebruik van prepaid internet. Daarnaast is prepaid natuurlijk ook geschikt voor bellen en sms’en. 

Prepaid werkt op basis van opwaarderen. Dat betekent dat je je prepaid simkaart met een bepaald tegoed opwaardeert. Met dit tegoed kun je voor een bepaald tarief per MB mobiel internetten. Wat dit tarief precies is, verschilt per provider. Afhankelijk van de aanbieder betaal je meestal tussen de 10 cent en 30 cent per MB. 

Wil je niet vastzitten aan een abonnement of heb je bijvoorbeeld tijdelijk mobiel internet nodig? In beide gevallen is het gebruik maken van een prepaid kaart geschikt.

2. Een data sim

Een data simkaart is een specifieke kaart welke je alleen voor mobiel internet gebruikt. Dit is eigenlijk ook een prepaid kaart. Het verschil is echter dat een data sim puur voor internetten geschikt is. Dit betekent dat mobiel bellen en sms’en hiermee niet kan. Alternatieven hiervoor zijn bellen en berichtjes sturen via data (zoals videobellen en WhatsApp-berichtjes). 

De data sim heeft een aantal unieke voordelen. Zo betaal je per MB bijvoorbeeld meestal minder. Ook wordt de kaart nooit afgesloten of geblokkeerd en raak je je data nooit kwijt.

Het opwaarderen van een data simkaart gaat met bundels. Dat betekent dat je een specifieke hoeveelheid MB’s / GB’s aanschaft voor een bepaalde prijs. Je bepaalt vervolgens zelf wanneer je weer opwaardeert. Dit is dus eigenlijk prepaid opwaarderen. Je hebt namelijk geen maandelijkse verplichtingen.

3. Een abonnement

Naast de bovenstaande twee mogelijkheden voor mobiel internet op je smartphone, kun je ook nog voor sim only kiezen. Je sluit dan een abonnement af. Voor een bepaald bedrag per maand krijg je iedere maand nieuwe MB’s, belminuten, en sms’jes.

Het voordeel van abonnementen is dat ze voordelig zijn en dat je iedere maand automatisch nieuwe MB’s, belminuten en sms’jes ontvangt (zonder dat je zelf hoeft op te waarderen). Let er wel op dat je (niets van) je bundel niet mee kan nemen naar de volgende maand.