In het verleden sloot je je telefoon, internet en televisie allemaal afzonderlijk af. Vaak gebeurde dit wel bij dezelfde aanbieder, omdat daar nou eenmaal een band mee was, maar er was nog niet zoiets als alles-in-1 aanbieders. Tegenwoordig is dat wel anders. Steeds vaker sluiten we zogenoemde pakketten met internet, bellen en televisie af bij alles-in-1 providers. Deze providers zijn vaak nog steeds dezelfde als vroeger, maar zij zijn nu dus ook aanbieders van alles-in-1 geworden. Voor hen zijn deze pakketten rendabel omdat ze zich gelijk verzekeren van een klant op verschillende gebieden, voor ons consumenten is deze regeling voordelig omdat we hierdoor een korting krijgen. Een alles-in-1 pakket afsluiten is namelijk goedkoper dan alles afzonderlijk regelen. Bovendien is het ook nog eens gemakkelijker, je hoeft immers maar één keer te vergelijken en te ondertekenen in plaats van drie keer. Zo vind je razendsnel het goedkoopste alles in 1 pakket in Almere, Rotterdam, Amsterdam of welke andere plaats ook maar. 

De verschillende aanbieders van alles-in-1 pakketten

Voordat we gaan kijken naar de verdiensten van de verschillende alles-in-1 providers en een beoordeling over deze alles-in-1 providers vellen, moeten we eerst kijken naar welke alles-in-1 aanbieders er allemaal op de markt zijn. We zullen ons hier niet beperken tot degene die het grootste deel van het marktaandeel in handen hebben, maar ook enkele kleinere aanbieders uitlichten. De genoemde grootmachten zijn onder andere het almaar groeiende Ziggo, het welbekende KPN en natuurlijk ook Tele2. Tot de minder bekende of ‘kleine’ (eigenlijk zijn er geen echt kleine aanbieders van alles-in-1 pakketten) providers die we meenemen bij de beoordeling van alles-in-1 providers rekenen we online.nl en Fiber.

Een beoordeling van alles-in-1 providers

Eigenlijk is het heel moeilijk om alles-in-1 providers te vergelijken en een eindcijfer te geven. Alle pakketten van de providers verschillen namelijk op allerlei punten namelijk nogal, waardoor je bijvoorbeeld niet direct naar een prijs kan kijken die eruit springt als goedkoopste. Ook kun je niet gemakkelijk zeggen welke provider nou de meeste of beste diensten levert, omdat hier vaak ook weer een hogere prijs aan gebonden is. Toch kunnen we globaal gezien zeggen dat je bijvoorbeeld het beste voor Tele2 kan gaan wanneer het om de prijs gaat, alles in 1 van Ziggo de beste combinatie lijkt te hebben tussen prijs en kwaliteit en Vodafone wat betreft de snelheid goed scoort. Een provider die over het algemeen het beste is, kunnen we echter niet zomaar aanwijzen. Hiervoor zal je zelf moeten kijken wat jij belangrijk vindt en wat jij precies wil.