Het gebruik van mobiele data is in de corona crisis in Nederland flink gestegen. De telecomwereld heeft dan ook positieve gevolgen ervaren door de pandemie die plaats vindt. De vraag naar abonnementen met onbeperkt internet is dan ook flink toegenomen. Er wordt geschat dat er ruim 200 miljard extra mobiel data is verbruikt.

streamingdiensten zoals Netflix, Videoland en Disney+ zien dan ook een grote toename in het gebruik van hun dienst. Opvallend is dat ze vooral op telefoon deze toename zien en niet perse op tv op desktop. Buiten dat draaien apps zoals FaceTime en Whatsapp ook overuren. Mensen willen toch met elkaar in contact blijven en zich blijven amuseren, dit is dan ook waaraan bijna alle extra mobiele data wordt verbruikt.

Toch klinkt dit nogal onlogisch, want doordat je zoveel thuis bent is het gebruikelijker dat via je wifi router op internet gaat. Wat blijkt nou, doordat er een hele hoge vraag komt van het gezin zelf en dorpen en steden naar wifi is dit niet snel genoeg voor de meeste mensen. Dit resulteert in het feit dat mensen hun mobiele data ook maximaal thuis gebruiken. Dit vele gebruik zorgt ervoor dat de telecom wereld graag naar het 5g netwerk toe wil.