Velen kijken vol hoop uit naar het nieuwe 5G netwerk. De volgende generatie van mobiele netwerken zal naar verwachting een internetrevolutie doen opspelen. Het dataverkeer zal hier flink door versnellen en de digitalisering zal flink toenemen. 5G is in bijna elk opzicht superieur aan zijn voorganger en ongeveer 100 keer sneller dan het 4G netwerk. Bovendien kent 5G minder vertraging, is het betrouwbaarder en biedt het meer capaciteit.

In de toekomst zal alles op elkaar worden aangesloten van fabrieken, elektriciteitsnetwerken, medische apparatuur tot zelfrijdende auto‘s. Deskundigen denken dat 5G het “centrale zenuwstelsel” van de nieuwe digitale smart economie. Waar alles op elkaar is afgestemd en samenwerkt.

Ook de consumenten zullen erg blij zijn met deze ontwikkeling. Ver hun is het mogelijk om meer en snel te streamen en te versturen. Dit komt door de hoge overdrachtssnelheid die voor veel efficiëntie in het bedrijfsleven gaat zorgen, er gaan hele nieuwe vormen van samenwerken ontstaan. Wanneer alles op elkaar zal worden aangesloten komen we steeds dichter bij een smart city, dankzij het 5g netwerk. 

Omdat het 5g netwerk voor veel verandering gaat zorgen in de maatschappij zijn sommige mensen hier dan ook bang voor. Dit terwijl er eigenlijk alleen maar voordelen voor de consument zijn en iedereen. Vandaar dat sommige mensen het ook wel het beruchte 5g netwerk noemen omdat het met allerlei dingen wordt geassocieerd net zoals corona, wat er totaal los van staat. Iedereen heeft straks voordeel van het het netwerk, ook de consument!