OPPO heeft 1 oktober drie nieuwe smartphones aangekondigd onder de naam OPPO Reno4 Series. Het gaat om de Reno 4 PRO, de Reno 4 en de Reno 4 Z. Alle toestellen ondersteunen het 5G-netwerk. De toestellen slaan erg aan onder de consumenten veel professionals zeggen dat het een serieuze concurrent kan gaan worden van de grote merken.

De OPPO Reno 4 Pro is het duurste toestel van de drie. De smartphone onderscheidt zich vooral met de 48 megapixel-camera met een groothoeklens van 120 graden. Daarnaast claimt OPPO dat met een speciaal algoritme er nog betere nachtopnames gemaakt kunnen worden dan bij andere concurrenten. Op deze manier onderscheidt het toestel zich van bijvoorbeeld een Apple of Samsung en komt het toestel zich ten goede in het nachtleven.

Verder heeft de smartphone een 6,5-inch scherm, met een resolutie zeer hoge resolutie. De verversingssnelheid van het scherm is mega snel. De OPPO Reno 4 Pro is uitgerust met een Qualcomm Snapdragon 765G processor, 12 GB werkgeheugen en 256 GB opslagruimte. Deze toepassingen zijn een flink stap omhoog vergeleken met de vorige uitgebrachte toestellen. 

Wanneer OPPO merk bekendheid blijft krijgen en zijn series zo goed blijft ontwikkelen kan het uitgroeien tot een grote speler op de telefoonmarkt. De meeste mensen zullen nu nog voor de veilig optie kiezen, maar dit zal in de loop van de tijd dat het merk bekender wordt afnemen.